Export date: Tue Sep 26 14:37:24 2017 / +0000 GMT

Radyo İletişim

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyosu “Radyo İletişim”, 1993 yılından bu yana yayın yapan, tamamen öğrenci odaklı bir eğitim radyosudur. FM 103 frekansı üzerinden yerel boyutta yayın hayatına başlayan Radyo İletişim, bugün internet üzerinden yayınlarını tüm dünyayla paylaşmaktadır. Öncelikli hedefi, İ.Ü. İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin kuramsal derslerde gördükleri konuların uygulamalarını yapmalarına olanak sağlamak olan Radyo İletişim, stüdyolarını ve mikrofonlarını aynı zamanda hem İletişim Fakültesi'nin diğer bölümlerinde hem de genel olarak İstanbul Üniversitesi'nde öğrenim gören tüm öğrencilerle paylaşmaktadır. Öğrenciler İstanbul Üniversitesi'nin ilkeleri ve Radyo İletişim'in genel yayın politikası doğrultusunda her türden müzik ve söz programı hazırlayabilmektedir. Canlı programların yanı sıra, banttan yayınlar da desteklenmektedir. Alman Deutsche Welle Radyosu tarafından Radyo İletişim'e hibe edilen canlı yayın aracı sayesinde öğrenciler programlarını sadece stüdyo ortamında değil, dış mekânlarda da gerçekleştirme olanağına kavuşmuşlardır. Buna ek olarak, Radyo İletişim canlı yayın aracı, başta konserler olmak üzere İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleşen tüm etkinliklerin, dinleyicilerle buluşmasına olanak sağlamaktadır. Radyo İletişim, İstanbul Üniversitesi birimleri ve yerli-yabancı radyolarla işbirliği içerisindedir. İstanbul Üniversitesi Haber Merkezi (İ-Haber) tarafından hazırlanan Radyo İletişim haber bültenlerinin içeriğini, başta İstanbul kent haberleri olmak üzere, İstanbul Üniversitesi'nden haberler, Türkiye ve dünya gündemini belirleyen gelişmeler oluşturmaktadır.
Post date: 2012-08-23 11:55:11
Post date GMT: 2012-08-23 08:55:11

Post modified date: 2012-09-12 09:54:49
Post modified date GMT: 2012-09-12 06:54:49